SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Svedala GIF
Föreningen som bryr sig
Om Svedala GIF

Svedala Gymnastik och Idrottsförening är en förening som sedan 1973 vänder sig till alla, gammal com ung och till människor i olika livsfaser – vi strävar efter att ha något som passar alla. Vår satsning ligger framför allt på våra barn och ungdomar, men vi jobbar även för att deras föräldrar ska få en meningsfull fritid. 

 

Svedala GIF bedriver en gedigen rörelsegymnastik för barn, ungdomar och vuxna, som är nyttig och positiv – vilket i sig är en stor konst! Vi särskiljer inte människor utan alla är välkomna. Alla ska få, och får, delta i vår verksamhet, vilket också märks på våra avdelningar.

 

Vi i Svedala GIF strävar efter att vara goda förebilder på gymnastikgolvet, men också "utanför hallen " och "nere i byn". På så sätt bidrar vi till en bra gemenskap och ett bra samhälle där barn och ungdomar ges plats, utrymme och uppmärksamhet.

 

Barn- och ungdomsverksamhet

Vi har i vår verksamhet flera avdelningar som vänder sig till barn och ungdomar. Vårt arbete utgår från vissa grundläggande tankegångar:

 • att bedriva gymnastik för barn och ungdom från ca ett års ålder och upp till "mogen" ålder.
 • att skapa en riktig rörelseinlärning.
 • att aktivt medverka till att barnen får en positiv fritid.
 • att låta barnen samverka i grupp, med allt vad det innebär av hänsynstagande, turtagande, konfliktlösning, respekt m m.
 • att integrera barn och ungdomar med olika funktionsvariationer i våra grupper samt att ha speciellt anpassade grupper dessa barn och ungdomar.
 • att med vår verksamhet göra våra medlemmar friskare och positivare.

Till vår verksamhet för barn och ungdomar hör många andra arrangemang, varav ett är det läger vi har på Skånes Gymnastikförbunds anläggning Lingvallen i Skälderviken. Julfesten är också en årligt återkommande festlighet som är starkt traditionsbunden med ringdans, tomtebesök och lekar.

 

Vuxenverksamhet

Vår vuxenverksamhet utgörs av flera avdelningar som är av lite skilda slag. Utgångspunkten för vårt arbete är att fysisk aktivitet är nödvändig för att man ska må bra både fysiskt och psykiskt. Våra avdelningar sträcker sig från mer traditionell motionsgymnastik till dansaerobics, step-up, boxercise och kärnkraft.

Vi vill:

 • att alla ska kunna delta i vår verksamhet. Därför har vi avdelningar fem dagar i veckan med olika ledare och olika inriktning.
 • att träningen ska vara "rätt". Vi lägger därför stor vikt vid att våra ledare har kunskaper i de olika träningsformerna, skador, förebyggande av skador och akut omhändertagande av skador.
 • integrera personer med funktionsvariation av olika slag i vår verksamhet.
 • skapa en meningsfull fritid för våra medlemmar.
 • med vår verksamhet göra våra medlemmar friskare och gladare.

Vi tror att om man har en meningsfull fritid så orkar man också med vardagslivet. Genom att komma till oss och träna en timme i veckan, lägger man grunden till en fysisk styrka som stärker självförtroendet, som gör att man orkar vardagslivets bestyr lite bättre och som sammantaget gör en till en gladare och positivare människa.

 

Ledarverksamhet

Svedala GIF har också som målsättning att ta till vara ungdomar som på ett eller annat sätt vill bli ledare. Den största delen av våra idag aktiva ledare har funnits i föreningen sedan barnsben. Alla våra ledare är utbildade, dels inom föreningen under våra egna utbildningsdagar och dels på distriktsförbunds- eller riksförbundsnivå.